Niels biografi Duo - HITFINGER'S

Tlf. 53 89 91 55
Gå til indholdNiels Bylund – Biografi

Mit liv tager sin begyndelse den 2. december 1954 i Svendborg. 25 år senere blev jeg gift med Lene. Vi har fået to dejlige drenge - Dan og Per, og bor i dag i Hårlev på Stevns. I mit civile liv er jeg uddannelseskonsulent i Industriens Uddannelser i København.
Som teenager i 60’erne var min helt store inspirationskilde The Beatles - og for de lommepenge, som jeg tjente ved at gå med aviser, købte jeg alle de single/EP og LP plader, som udkom i Danmark i de år.
I 1966 fik jeg en spansk guitar af mine forældre. Det var lykken. Allerede et par uger efter spillede jeg til stor morskab for mine forældre og mindre søskende mine første egen komponerede sange.

Jeg kom med i mit første orkester som rytmeguitarist i sommerferien i 1970, og jeg sang både kor og lead stemmer i The Tikes som bandet hed. Kvartetten spillede tidlig Beatles musik blandet med lidt Cliff og Shadows og melodier fra den hjemlige popscene.
Orkesteret blev dog opløst i efteråret 1971, og min egen ”karriere” - som dårligt nok var kommet i gang - blev således stillet lidt i bero. Men allerede i foråret 1972 kom jeg med i Navntoft Kvartetten fra Årup. Det var da vi her kom til at mangle en bassist, at jeg for sjov skyld købte en elbas og derfor stillede rytmeguitaren på hylden.

Det har jeg aldrig fortrudt. Bevares, i starten var det – som så meget andet nyt – selvfølgelig besværligt at skulle tænke basgange i melodierne, men efter nogen tid og med hjælp fra gode inspirerende læremestre, skete der virkelig fremskridt. Efter megen træning og mange henvendelser til Fyns største impresario kom vi endelig i 1973 i stald hos Grethe & Bent Vig i Nr. Lyndelse.  En kvartet der hed Cordoba var netop gået i opløsning og vi overtog derefter alle deres kontrakter, og i 1974 - hvor jeg i samme periode aftjente min værnepligt og derfor måtte bytte vagter som en gal – var vi faktisk ude at spille hver eneste lørdag.
 
Tiden var nu moden til nye udfordringer og I 1975 overtog jeg derfor pladsen som bassist i Radiserne som var et af Fyns mest populære danseorkestre i 70’erne. I 1980 og i 1981 var vi i Key Sound Studiet i Præstø hvor Klaus Strand-Holm var vores producer på 2 single plader.
 
Jeg spillede – kun afbrudt af nogle års medvirken i Four Lads & Co. som også var et af i Fyns populære danseorkestre på den tid – med Radiserne helt frem til julen 1984, hvor jeg først og fremmest på grund af min nye rolle som far og for at være mere sammen med min dejlige hustru, besluttede at lægge bassen på hylden.
Selvom jeg ikke tænkte så meget på det dengang var det faktisk en rigtig dejlig tid hvor vi virkelig fik spillet land og rige tyndt. At fremhæve særlige episoder er derfor ikke helt retfærdigt for der var mange sjove oplevelser, men alligevel vil jeg nævne ringridder festen i Sønderborg med Radiserne og de mange lørdagsballer i Assens, Glamsbjerg og Tommerup hallerne med både Four Lads & co. og Radiserne, som noget helt særligt. Mit arbejde med musikken i de år betød også at jeg ikke behøvede at optage studielån mens jeg tog min uddannelse.

Men nu sluttede den epoke.
Mit nye job som CNC tekniker hos Flextek A/S i Vejle som bl.a. bragte mig på kurser i Tyskland, i Japan, på Taiwan og i syd Korea hos nogle af verdens førende producenter og leverandører af CNC styrede værktøjsmaskiner, var uforeneligt med en fast plads i et dansk poporkester.
I sommeren 1988 fik jeg imidlertid tilbud om et spændende job i Industriens Uddannelser i København, og vi besluttede derfor at flytte til Sjælland, og her fandt jeg - efter kort tids ansættelse - atter bassen frem da jeg sammen med min chef og nogle gode musikalske kolleger, begyndte at spille med i et jazz orkester, der hed Fungus Jazzband.
Imidlertid trak pop og rock musikken igen hårdt i mig, så i 1991 fandt og begyndte jeg, at spille sammen med et rockorkester fra Greve der hed ½12. Orkesteret bestod at 5 musikere og en sangerinde.  Ambitionerne blev mestendels udlevet i øvelokalet, og det var faktisk et virkelig godt band. Men da jeg også gerne ville ud og spille igen, startede jeg min egen trio. Vi kaldte os ”Badedyrene” - og vi blev bl.a. hyret til at være Klaus Paghs revyorkester på Sandkroen i Asserbo i sommeren 1992.
The Muffins - som blev mit næste musikalske projekt - så dagens lys i 1996. Blandt andet omfattede det orkester Steen Jørgensen, og samme Steen var med på ideen, da vi i 1988 dannede guitarorkesteret HITFINGERS sammen med Ove Nygaard og Villy Madsen.
Vi fik på meget kort tid målrettet organiseret og etableret en eksplosiv udvikling for dette orkester og nåede også i den første periode, at få 3 super år sammen med rigtigt gode spillejob og en ret overvældende succes.
Skæbnes veje er imidlertid uransagelige, for bedst som vi i vores udviklingsplan var nået til indspilning af en CD, mødte vi Klaus.
Vi optrådte først sammen ved et forårs arrangement i Strøby Hallen i 2001 (Hitfingers & Klaus & Servants ”Nonstop”) og dernæst som en overraskelse i forbindelse med et stort sur prise party på Klaus 50 års fødselsdag den 6. maj i Præstø, og vi besluttede kort tid efter at indlede et musikalsk samarbejde, som det nye Klaus & Servants.
Dette samarbejde sluttede så for mit vedkommende i september måned 2005, men nåede at blive til over 250 arrangementer med Klaus & Servants over hele Danmark, kronet med en spændende 5 dages tur til Grønland i sommeren 2003.
Det er også blevet til ca. 8 - 10 TV udsendelser. Bl.a. fik vi som et af de sidste navne, en aften i Musikbutikken med Keld Heick inden Danmarks Radio besluttede at lukke den populære TV udsendelse. Det er også blevet til mange besøg rundt i landet til de små lokale radio studier hvor orkesteret - med et par akustiske guitarer - har sunget og spillet live utallige gange. Og så har orkesteret - i de 4 år jeg var med - haft ikke mindre, end fem 1. pladser på Dansktoppen.  
Det blev også til indspilning og udgivelse af et engelsksproget ”Do you still remember?” tresseralbum, en række dansktop single Cd’er, et 40 års dansksproget jubilæums album for Klaus og sidst men ikke mindst, et festligt og meget velproduceret ”Beach Party” DVD/CD album, nåede det også at blive til i løbet af de godt 4 år.
Men alting har sin pris og især i forhold til det tidsmæssige perspektiv, har det uomtvisteligt tæret hårdt på mine kræfter.
Det blev nemlig i længden for vanskeligt og for hårdt for mig at kombinere musikken på det plan Klaus & Servants arbejder, med et normalt familieliv og et fuldtime job som uddannelseskonsulent i Industriens Uddannelser i København. ”Jeg er jo ikke 18 år mere” og netop det at skulle bruge over 1000 timer om året på sin hobby med træning, studiearbejde og ikke mindst koncerter hver weekend over hele landet, blev til sidst for stor en mundfuld.
Det blev derfor på ”hjemmebanen” i Hårlev Hallen lørdag den 3. september 2005 - ved et stort arrangement hvor også Birthe Kjær og Tamra Rosanes optrådte - at jeg kunne tage en stille og diskret afsked med mine musikalske venner i Klaus & Servants.
At stoppe fra den ene dag til den anden med en hobby som har fyldt så meget i min fritid som musikken har, var derfor heller ikke let at forestille sig. Og det kom så heller ikke til at ske lige med det samme.
Kort tid efter min udtræden af Klaus & Servants kunne jeg nemlig glæde mig over at kunne genoptage samspillet med mine gamle venner Ove og Villy. Og noget af det mest markante der skete i de år var, at vi begyndte at implementere den digitale teknologi i vores musik.
Med den store studie erfaring vi alle har erhvervet gennem årene lå det ligefor, at se de nye teknologiske løsninger foldet ud. Vi bruger i dag rigtigt mange timer hvert år - i eget studie – til at indspille, editere og mikse et vellydende akkompagnement af instrumenter (bl.a. klaver, saxofon, mundharpe, orgel, banjo, strygere, m.m.) op, til et unikt og vellydende playback som vi kan synge og spilles guitar, bas, trommer LIVE til. Resultat har været en kæmpe succes.
Dette koncept har sikret HITFINGERS landets mest fleksible LIVE band ”set-up” og betyder at orkesteret i dag kan bookes, som både duo og trio og tilbyde arrangements pakker med fra 2 til 10 timers levende musik over hele landet. Pakker der ”skræddersys” præcist til kundernes behov.

Med musikalsk hilsen

NielsTilbage til indhold